Esthetische lichaamsverzorging, iets voor jou?

De Se-n-se opleiding Esthetische lichaamsverzorging bereidt jou voor op een tewerkstelling als schoonheidsspecialiste. Je ontwikkelt verder je vaktechnische en sociale vaardigheden zodat je je tewerkstellingsmogelijkheden aanzienlijk verbreedt.

Als je gevoel hebt voor esthetiek, handig bent en belangstelling hebt voor de verzorging van het lichaam en het welbevinden van mensen, dan is Esthetische lichaamsverzorging jouw studierichting.

VOOROPLEIDING 

Wanneer je het diploma secundair onderwijs hebt behaald in het studiegebied Lichaamsverzorging (de derde graad tso Schoonheidsverzorging), dan kan je dit specialisatiejaar volgen.

Wanneer je het diploma hebt behaald in een ander studiegebied, dan is er een gunstig advies van de toelatingsklassenraad nodig.

LESSENTABEL 

VAKKEN 7e jaar
BASISVORMING  
Frans 2
Godsdienst 2
Nederlands 2
VAKKEN VAN DE STUDIERICHTING  
Beauty7 - totaalconcept 17
• Gelaatsverzorging  
• Lichaamsverzorging  
• Voetverzorging  
Ondernemend project 2
Stage 7
Toegepaste wetenschappen 2
TOTAAL 34

 

WAT MAG JE VERWACHTEN? 

De Se-n-Se opleiding tso Esthetische lichaamsverzorging biedt nieuwe uitdagingen door het verruimen van de visie op esthetiek. Gedurende het schooljaar run je op school het didactisch schoonheidsinstituut Beauty 7. Samen met je medestudenten vorm je een team dat klanten ontvangt voor uiteenlopende behandelingen. Je besteedt uitgebreid aandacht aan Spa-wellness: balneo- en thalassotherapie, bio-energetische massages en drainerende technieken.

Binnen dit dynamisch en professioneel concept ontwikkel je naast een grondige vakkennis ook ondernemerschapscompetenties waaronder organisatorische en commerciële vaardigheden, deskundig adviseren, modebewust en klantgericht handelen. Daarbij heb je steeds oog voor veiligheid, milieu en hygiëne.

Ook buiten de school doe je beroepservaring op. Eén dag per week loop je stage in een schoonheidsinstituut. Zo kan je alle technieken en nieuwe evoluties toepassen in een concrete arbeidssituatie.

 

TOEKOMST 

Als je geslaagd bent, dan behaal je het certificaat van het Se-n-se tso Esthetische lichaamsverzorging.

Je kan aan het werk in een schoonheidsinstituut, een wellnesscentrum, parfumerie, een praktijk voetverzorging, cosmeticabedrijf of verzorgingsinstituut.

Je kunt werken in dienst van een dermatoloog, podoloog of diëtist.

Je kan je vestigen als schoonheidsspecialiste.

Daarnaast behoort een lerarenopleiding of een andere vorm van hoger onderwijs tot de mogelijkheden.